Miklós
-7 °C
2 °C

2,2 százalékos emelkedés a tőzsdén

Portfolio
2006.06.02. 17:16
A magyar piac sem tudta elkerülni az amerikai munkaerőpiaci adatok publikálását követő általános negatív hangulatot, de jelentős változás így sem történt az árfolyamokban. Az index 2,2 százalékos pluszban tudott zárni, de a forgalom csupán elhanyagolható mértékű 14 milliárd forintot tett ki. A befektetők nem kockáztattak a hosszú hétvége előtt, inkább kivártak.

A legnagyobb forgalom az OTP piacára volt jellemző. A bankpapír átlag alatti 6 milliárd forintos forgalom mellett 0,6 százalékot tudott emelkedni. A többi vezető közül a MOL jelentős, 3,4%-os többletet mutatott fel, de a 3 milliárd forintos forgalom itt is sem ütötte meg az átlago szintet. Az Mteleokm 4 százalékos emelkedéssel 865 forintig menetelt. A gyógyszergyártók közül a Richter 1,8% százalékkal került feljebb, 2,6 milliárdos átlagosnak mondható forgalom mellett.

A középmezőnyben az Egis 2,6 százalékos emelkedéssel 27,900 forintig erősödött, a Borsodchem pedig 1,3 százalékkal tudott feljebb kerülni. A kisebbek közül a Fotex átlag alatti forgalom mellett 1,6 százalékot erősödött, míg a Synergon 1,4 százalékos emelkedéssel 778 forintig menetelt. Az Állami Nyomda papírjai 15 millió forintos forgalom mellett 0,8 százalékot emelkedtek. Az áramszolgáltatók befektetői is örülhettek, hiszen a Démász 1,5, az Émász 0,7 százalékot erősödött.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.