Minden idők legjobb eredménye az Atlasznál

2006.06.07. 09:46

A QBE Atlasz Biztosító 2004. évi adózás utáni eredménye közel duplájára nőtt 2005-ben, így meghaladja a félmilliárd forintot. Ezzel minden idők legmagasabb nyereségét érte el a társaság - közölte Dénes Attila vezérigazgató-helyettes. A növekedés elsősorban a 2005. év kedvező kártapasztalatának, valamint a 2002-ben elindított vállalati stratégia megvalósulásának az eredménye.

A stratégia részeként a társaság felszámolta saját ügynökhálózatát, kivonult a gépjármű-biztosítási piacról és beszüntette az egyéni életbiztosítási szerződések értékesítését. Ennek eredményeképp a pénzügyi és humán erőforrások átcsoportosításával sikerült jelentős bővülést elérni az utasbiztosítások, a vállalati vagyon- és felelősségbiztosítások, valamint a lakásbiztosítások értékesítése terén. Mindehhez hozzájárult az értékesítési csatornák kiváló teljesítménye.

Az elmúlt évek folyamatos felvásárlásainak köszönhetően a QBE Közép Európa-i régiója kilenc országot fed le, és további akvizíciók is lehetségesek. A QBE - Ausztrália egyik vezető általános és viszontbiztosítója - 1998-ben lett az akkori Atlasz Biztosító tulajdonosa. A QBE csoport 9,4 milliárd ausztrál dollár díjbevétel mellett 2005-ben szintén rekord mértékű nyereséget realizált. A 1,09 milliárd ausztrál dollár nyereség 27 százalékkal magasabb a 2004. évi nyereség értékénél.