Hajnalka
-1 °C
15 °C

Rászállt a főügyészség a KrasAirre?

MTI
2006.06.07. 10:58

Az orosz főügyészség vizsgálatot indított a KrasAir tevékenységének egyes elemeivel kapcsolatban, de a szibériai légitársaságnál ennek semmi nyomát nem látják, írta az orosz Kommerszant című lap szerdán. "Sem a KrasAir, sem annak magánrészvényesei nem kaptak semmilyen értesítést bűnügyi eljárás indításáról" - mondta a KrasAir szóvivője szerdán az MTI-nek. Olga Trapeznyikova cáfolta a Kommerszant című lapnak azt az értesülését is, amely szerint a belügyi tárca nyomozó bizottsága egy hónapja vizsgálódott volna a KrasAirnél. Az orosz lap szerint a főügyészség a belügyi vizsgálat alapján május végén bűnügyi eljárást indított, de ennek tartalmáról csak annyit írt, hogy állítólag nagystílű csalás gyanújáról van szó.

A piaci szereplők zömmel politikai rugókat sejtenek az állítólagos ügyészségi lépés mögött, jegyezte meg a Kommerszant, emlékeztetve: az orosz elnöki adminisztrációban előzetesen jóváhagyták a KrasAir körüli AiRUnion szövetség egységes légitársasággá való formálását, de ennek sémáját a vagyonügynökség határozottan ellenezte. A terv szerint létrejövő holdingban ugyanis 40 százalékra csökkenne az állami részesedés, ami jelenleg 51 százalékos a KrasAirben és a 50 százalékos a másik kulcstag Domodedovskie Avialiniiben.

A KrasAir fő magánrészvényese és vezére, Borisz Abramovics már több mint egy éve meg akarja venni a Malévot (a magyar AirBridge közbejöttével), hogy ugyancsak csatlakoztassa az AiRUnionhoz.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.