Nyári menetrend a Balatonnál

MTI
2006.06.07. 16:54

A Balatonnál június 10-től érvényes a nyári menetrend, és itt az idei szezonban közlekednek először az új, nagyobb kényelmet biztosító Desiro motorvonatok - közölte a MÁV személyszállítási üzletág-vezetője Balatonfüreden.

Devecz Miklós hangsúlyozta: a MÁV bővíti a balatoni szolgáltatásait, és emeli színvonalukat. Az idei nyáron naponta közlekedik például a Szent István InterCity Budapest-Keszthely között és vissza, továbbá vasárnap délutánonként megy majd Nagykanizsáról Budapestre a Mura InterCity. Szombaton és vasárnap új expresszvonat közlekedik Szeged-Kispest-Fonyód között; reggel 7 óra 39 perckor indul Szegedről és délután megy vissza Fonyódról, 16 óra 28 perckor. A személyszállítási vezető közölte azt is, hogy Fonyódra naponta indul vonat a Déli pályaudvarról (6 óra 20 perckor), s vissza 18 óra 53 perckor. Megjegyezte: péntekenként délután 15 óra 15 perckor, szombaton pedig 7 óra 20 perckor is indítanak vonatot a déliből Fonyódra.

Devecz Miklós elmondta: naponta közlekedik majd az úgynevezett "átlós vonat", amely 6 óra 25 perckor indul Miskolcról, megáll a Keleti pályaudvaron, majd Balatonszentgyörgyig megy, ahonnét 13 óra 50 perckor indul vissza. Hozzáfűzte: hasonló "átlós vonatként" közlekedik naponta a Záhonyból 3 óra 45 perckor induló vonat, amely 6 óra 20 perckor lesz Debrecenben, 9 óra 13 perckor Kőbánya-Kispesten, majd Keszthelyre megy, ahonnét 14 óra 49 perckor indul vissza.

Elhangzott: szombaton és vasárnap délután vonatok indulnak Budapestre Fonyódról és Siófokról is. A személyszállítási vezető közlése szerint az idei nyáron a Batsányi InterCity Tapolca helyett már Keszthelyig közlekedik, ahol átszállási lehetőség lesz a Maestral nemzetközi vonatra és a Szent István InterCityre. Hozzátette: két pár gyorsvonat is közlekedik naponta Budapest-Balatonfüred közt (és vissza), valamint ismét jár majd a tavaly bevált Győr-Siófok közötti személyvonat-pár. Közvetlen összeköttetés lesz Nyíregyháza és Tapolca között is napi egy gyorsvonat-párral - tette hozzá Devecz Miklós.