Natália
-3 °C
8 °C

Budapestre és Prágába készül a Halfords

MTI
2006.06.09. 15:57
Kelet-Európában készül bolthálózatot kiépíteni a legnagyobb brit járműtartozék-kiskereskedelmi lánc, a Halfords. A cég vezetője egyenes utalást tett arra, hogy az első helyszínként kiszemelt Prága után Budapest következik. A cég vezérigazgatója, Ian McLeod a Financial Timesnak azt mondta: Kelet-Európában 150 üzlet megnyitására lát lehetőséget, egyelőre azonban három boltot nyitnak Prágában. Hozzátette ugyanakkor: Prága közelebb van Budapesthez, mint London Newcastle-hoz, és "ha az ember határok helyett lakossági vonzáskörzetben gondolkodik ... az természetes bolthálózat-csoportosulásokat eredményez".

McLeod szerint a térségben 55 olyan város van, amelynek lakossága meghaladja a 100 ezer főt, és a céget vonzzák Kelet-Európa gyorsan növekvő gazdaságai is. A Halfords a kelet-európai terjeszkedéshez 150 millió font hitelt vesz fel, amivel csaknem megkétszerezi adósságállományát.

Az 1892-ben alapított, két éve a Londoni Értéktőzsdére bevezetett cégnek Nagy-Britanniában 408 üzlete van. Forgalma a márciussal zárult pénzügyi évben 681,7 millió font volt az egy évvel korábbi 628,4 millió font után, adó előtti eredménye 77 millió fontra emelkedett 74,3 millió fontról.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.