Új garantált befektetési alap indul

MTI
2006.06.12. 12:38
Új, garantált befektetési alapot indít Három Dimenzió néven a Budapest Alapkezelő Zrt., és a Citibank, a zártvégű alap teljesítménye kizárólag a fejlett európai iparágak: bank-, energia- és telekomszektor hozamától függ.

A közlemény szerint a 3 éves futamidő végén a hozam kiszámításakor az egyes iparági indexek közül a legjobban teljesítő 50 százalékos, míg a második és harmadik legjobban teljesítő 30, illetve 20 százalékos súllyal számít majd be. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését az alap befektetési politikája szavatolja.

Az alap befektetési jegyei 2006. június 12. és július 21. között jegyezhetők a Budapest Bank Befektetési Központjában és a Citibank teljes fiókhálózatában.

Az alap befektetési portfóliójában a Dow Jones EURO STOXX Banks reprezentálja az európai bankszektort, mely az eurozóna tagállamainak tőzsdén jegyzett, bankszektorhoz tartozó vállalatait tartalmazza.

A Dow Jones EURO STOXX Oil and Gas Index az árfolyamának alakulása az európai energiaszektor teljesítményét tükrözi, míg a Dow Jones EURO STOXX Telecommunications Index az eurozóna tagállamainak tőzsdén jegyzett, telekom szektorhoz tartozó vállalatait tartalmazza euróban.