Már gyártják a TT-t Győrött

MTI
2006.06.13. 16:06
Az Audi bizonyította, hogy Közép-Kelet-Európa és Magyarország nem fenyegetés, hanem versenyképességi tartalék az unió régebbi országai és azok tradicionális vállalatai számára - mondta Kóka János gazdasági miniszter a második generációs TT Coupé sportautók sorozatgyártásának megkezdése alkalmából az Audi Hungaria Motor Kft.-nél kedden Győrött.

Az autóból évente 50 ezernél többet terveznek gyártani. Jelenleg egy műszakban zajlik a szerelés, de rövidesen indul a második műszak és az év végén három műszakra futtatják fel a gyártást.

Az új TT generáció gyártásához Győrött húszmillió eurós beruházást hajtottak végre. A beszállítókat is érintő teljes beruházási volumen meghaladja a 200 millió eurót. Az év végéig húszezer új TT Coupé hagyja el a győri gyártósort. A Coupé nyitott változata a Roadster jövő év elején kerül piacra.

Mátrabérci Sándor, a Porsche Hungária Audi márkaigazgatója közölte: az új TT Coupét szeptember elején vezetik be Magyarországon, a kétliteres kocsi ára várhatón 9,5 millió forint lesz.