Elkészült a szegedi elkerülő út második üteme

MTI
2006.06.14. 12:52

Szeged jövője nagymértékben az infrastruktúra fejlettségétől függ; az önkormányzat célja, hogy a közeljövőben a település a régió közlekedési infrastruktúrával legjobban ellátott nagyvárosa legyen - jelentette ki Botka László polgármester, amikor átadta a várost nyugatról elkerülő út második ütemét szerdán.

A közlekedési infrastruktúra fejlesztésére szükség van ahhoz, hogy a város földrajzi fekvéséből adódó logisztikai lehetőségek valódi gazdasági fejlődést hozzanak Szegednek - mondta.

Az M5-ös autópálya elkészült, jövőre uniós forrásból elkezdődik az M43-as autópálya építése Makó-Nagylak irányába egy új északi Tisza-híddal. A fejlesztési elképzelések fontos eleme a nemzetközi kereskedelmi repülőtér létrehozása és további bővítése, a Szeged-Budapest vasútvonal már megkezdett rekonstrukciója, és egy déli híd megépítésével Temesvár irányába a vasúti kapcsolat helyreállítása - közölte a polgármester.

A most átadott, 2,1 milliárd forintos összköltséggel elkészült, a bajai és a kiskundorozsmai utat összekötő 2,3 kilométeres szakasz kivitelezője a Debút Rt. és a Hódút Kft. alkotta konzorcium volt.