Matricaértékesítés az M6-osnál

MTI
2006.06.14. 14:11

Az M6-os Dunaújvárosig terjedő, múlt héten átadott szakaszán 25 új matricaértékesítő helyet hoztak létre - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az MTI-vel. Az újonnan átadott pályarészen az úthasználati jogosultság ellenőrzését a Zrt. látja el.

A társaság ügyfélszolgálatához érkező visszajelzések alapján úgy tűnik, sokan még nem tudják, hogy az újonnan átadott szakaszon hol szerezhető be autópálya-matrica. Ők egyrészt az egész ország területéről helyi tarifával hívható kék-számon (06/40/40-50-60), másrészt a világhálón elérhető autópályás weboldalakon (www.autopalya.hu Díjfizetés/Matrica információk/Értékesítési helyek) kaphatnak pontos felvilágosítást az M6-os autópálya mellett található matricaértékesítő helyekről.

Március 17-től már mobiltelefon segítségével is megvásárolható a személyautókra is érvényes D1 típusú, 4 napos autópálya-matrica. Az SMS-ben megrendelhető szolgáltatás előnye, hogy az autópályadíj bármikor, egyszerűen és gyorsan, a mobiltelefon segítségével fizethető ki. Ebben az esetben nem szükséges matricát ragasztani a szélvédőre. Az új vásárlási lehetőség sikerét jelzi, hogy a bevezetést követő három hónapban több mint 100 ezer alkalommal vásároltak ily módon virtuális matricát.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy az M6-os autópálya díjköteles, így annak teljes szakaszát csak érvényes matricával lehet használni. A gépjárművezetők éppen ezért az átadástól kezdve folyamatosan számíthatnak matrica-ellenőrzésekre.