Mária
-7 °C
3 °C

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

MTI
2006.06.23. 10:27
A kiskereskedelmi forgalom volumene 2006 első négy hónapjában kiigazítás nélkül 5,6 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A forgalom volumene változatlan áron számítva, áprilisban kiigazítás nélkül 6,1 százalékkal, a húsvét hatását is kezelő naptárhatással kiigazítva pedig 4,1 százalékkal emelkedett az előző év áprilisához képest.

A KSH szerint az áprilisi adatokat jelentősen befolyásolta, hogy a húsvéti vásárlások zöme az idén áprilisra, tavaly pedig márciusra esett. Az előző hónaphoz viszonyítva áprilisban 0,1 százalékkal bővültek a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerinti kiskereskedelmi eladások.

A kiskereskedelmi forgalom volumene 2006 első negyedévében kiigazítás nélkül 5,4 százalékkal, naptárhatással kiigazítva 6,3 százalékkal emelkedett. A változatlan áron számított márciusi forgalom korrekciók nélkül 3,4, naptárhatással kiigazítva 6,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az idén az első négy hónapban a kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben 1674 milliárd forint, ezen belül áprilisban 478 milliárd forint értékű árut forgalmaztak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.