Hárommilliárdos árbevétellel számol a Hilltop

2006.06.24. 10:24

Mintegy hárommilliárd forintos árbevétellel számol a Hilltop Neszmély Zrt. az idén, szemben a tavalyi 2,5 milliárd forinttal. A társaságnál évente 5-7 millió palack bort állítanak elő - tájékoztatta, a cég társtulajdonosa, Török Imre az MTI-t. A mennyiség több mint 90 százaléka külföldön talál gazdára. Az export túlnyomó hányada Nagy-Britanniába kerül. A magyar borexport mintegy 70 százalékát a Hilltop Neszmély Zrt. viszi a szigetországba.

A társaság hat évvel ezelőtt kezdte meg termékeinek belföldi forgalmazását. A múlt évben már mintegy 800 ezer palackot Magyarországon adtak el a Hilltop Neszmély Zrt. boraiból. Ezt a mennyiséget rövid időn belül egymillió palackra szeretnék emelni. A cég borainak belföldi népszerűsítését szolgálja, hogy július 1-jén immár hagyományosan - harmadik alkalommal - megrendezik a Hilltop Borünnepet Neszmélyen.

Az eseményen várhatóan ott lesznek Magyarország legkiválóbb borászai: köztük Vincze Béla, Figula Mihály, a Vylyan, az Oremus, valamint a Konyári Pincészet. A felsorolt borelőállítók termékeiket Kamocsay Ákossal, a Hilltop főborászával kóstoltatják majd meg. Az egész napos programot kínáló rendezvényen szakértő zsűri választja meg a Hilltop Borünnep legjobb borát a fehér, a vörös, a rozé és a desszertbor kategóriában. A nyertes borokat a rendezvényen az érdeklődők meg is kóstolhatják.