Emánuel
3 °C
12 °C

Hárommilliárdos árbevétellel számol a Hilltop

2006.06.24. 10:24

Mintegy hárommilliárd forintos árbevétellel számol a Hilltop Neszmély Zrt. az idén, szemben a tavalyi 2,5 milliárd forinttal. A társaságnál évente 5-7 millió palack bort állítanak elő - tájékoztatta, a cég társtulajdonosa, Török Imre az MTI-t. A mennyiség több mint 90 százaléka külföldön talál gazdára. Az export túlnyomó hányada Nagy-Britanniába kerül. A magyar borexport mintegy 70 százalékát a Hilltop Neszmély Zrt. viszi a szigetországba.

A társaság hat évvel ezelőtt kezdte meg termékeinek belföldi forgalmazását. A múlt évben már mintegy 800 ezer palackot Magyarországon adtak el a Hilltop Neszmély Zrt. boraiból. Ezt a mennyiséget rövid időn belül egymillió palackra szeretnék emelni. A cég borainak belföldi népszerűsítését szolgálja, hogy július 1-jén immár hagyományosan - harmadik alkalommal - megrendezik a Hilltop Borünnepet Neszmélyen.

Az eseményen várhatóan ott lesznek Magyarország legkiválóbb borászai: köztük Vincze Béla, Figula Mihály, a Vylyan, az Oremus, valamint a Konyári Pincészet. A felsorolt borelőállítók termékeiket Kamocsay Ákossal, a Hilltop főborászával kóstoltatják majd meg. Az egész napos programot kínáló rendezvényen szakértő zsűri választja meg a Hilltop Borünnep legjobb borát a fehér, a vörös, a rozé és a desszertbor kategóriában. A nyertes borokat a rendezvényen az érdeklődők meg is kóstolhatják.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.