Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Sikeres volt a nyittott pincék napja

MTI
2006.06.29. 15:34
Elégedettek voltak a résztvevők az első alkalommal megrendezett Nyitott Pincék Napja elnevezésű akcióval - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) által végzett felmérésből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. A felmérés szerint a válaszadók 90 százaléka a pince megközelíthetőségét, megjelenését, a borválasztékot, a kiszolgálás minőségét és az előzetes tájékoztatást egyaránt jónak vagy nagyon jónak ítélte meg. Legkevésbé az ételválasztékot tartották megfelelőnek a megkérdezettek. Ennek oka az volt, hogy a pincék elsősorban a borkínálatra koncentrálnak, az ételekre kisebb hangsúlyt fektetnek - derül ki a közleményből. Az MT Zrt. által kezdeményezésére a Nyitott Pincék Szövetséggel együttműködésben 2006. június 4-én rendezték meg első alkalommal a Nyitott Pincék Napja akció, amelynek keretében Magyarország 22 borvidékén közel kétszáz pince volt látogatható.

A felmérés szerint a vendégek háromnegyede, 76,9 százaléka hallott már a Nagy Ízutazás 2006 kampányévről, amelynek rendezvényein harmaduk lakóhelyén kívül vett részt, legnagyobb részük a Nyitott Pincék Napja akció alkalmával. Az eseményről közel négyötödük a pincelátogatást megelőzően értesült, és kifejezetten ezért utazott a helyszínre, 16,1 százalékuk a környéken járva, 6,5 százalékuk pedig a pincébe betérve szerzett tudomást az akcióról. A megkérdezettek csaknem fele barátoktól, ismerősöktől, egyharmaduk kiadványokból vagy a sajtóból, egynegyedük pedig az internetről értesült a Nyitott Pincék Napjáról. A válaszadók 90 százaléka tervezi, hogy a borokkal és a borfogyasztással kapcsolatos ismereteit a jövőben bővíti.

A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett "Nagy Ízutazás 2006" bor- és gasztronómia tematikus év egyik legjelentősebb, országos eseményének alkalmával az akcióban részt vevő pincékben délelőtt 9 órától este 7 óráig minimum három bort ingyen kóstolhattak meg, továbbá kedvezményes áron vásárolhattak is a látogatók.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.