Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

A BÉT jóváhagyta az UFM tőzsdei ajánlatát a Globusra

MTI
2006.06.30. 09:38
A tőzsde vezérigazgatója jóváhagyta a francia Union Fermiére Morbihannaise Société Coopérative Agricole (UFM) tőzsdei ajánlatát a Globusra.

A francia CECAB csoporthoz tartozó UFM február végén tett nyilvános vételi ajánlatot a Globus részvényeire 460 forintos áron. A részvényesek a május 31-i rendkívüli közgyűlésen határoztak a Globus részvények tőzsdei kivezetéséről.

A tőzsde 2006. június 22-én hiánypótlást kért a korábban benyújtott tőzsdei ajánlat tervezet helyesbítésére és most a helyesbített ajánlatot hagyta jóvá. A francia UFM a nyilvános vételi ajánlatban, a CECAB Holding Hungary Kft.-n keresztül 51,13 százalék tulajdont szerzett a konzervipari társaságban.

A vételi ajánlat során a Globus korábbi többségi tulajdonosi körének - a német DEG, Temesfői István, a Temesfői érdekeltségébe tartozó TEBIMPEX GmbH és Jéhn József - tulajdoni hányada 57,35 százalékról 26,21 százalékra csökkent. Az UFM a korábbi főtulajdonosi körrel kötött opciós megállapodásokat, amelyek értelmében legkésőbb 2011-ig a Globus 100 százalékban a francia cég tulajdonába kerül.

A Globus az elmúlt évet nem auditáltan, a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerint konszolidáltan 31,1 milliárd forint nettó árbevétellel és 4,336 milliárd forint veszteséggel zárta. Az árbevétel 7,3 százalékkal csökkent a cégnél egy év alatt, miközben a veszteség közel megnégyszereződött. Ugyanakkor a 14,851 milliárd forint értékű export 25,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.