Átadták a Bosch-csoport miskolci fejlesztési központját

MTI
2006.06.30. 12:57
Átadták a Bosch csoport új, elektromos kéziszerszám fejlesztési központját Miskolcon pénteken, a beruházás 3 millió euróba került.

A 2.500 négyzetméter alapterületű épület az elektromos kéziszerszám gyár területén kapott helyet, száz fejlesztéssel foglalkozó szakember dolgozhat itt, az optimális folyamatsornak és az újszerű kialakításnak köszönhetően a fejlesztési idő a jövőben lerövidül - mondta az avatáson Günter Schulze, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezetője.

Az új fejlesztési központhoz tartozik egy elektromágneses kibocsátást és rezgéseket mérő EMC-tesztlabor és egy zajmérő-terem is. A Bosch 2002 óta rendelkezik fejlesztési osztállyal Miskolcon, amelyet a Bosch márkájú elektromos kéziszerszámok gyártásával párhozamosan hoztak létre, az osztály feladata az innovatív barkács kéziszerszámok gyártásának fejlesztése.

A miskolci fejlesztési osztály már számos innovációt fejlesztett ki, 2003-ban itt alkották meg a világ első lithium-ionos technológián alapuló multi-csiszolóját - jegyezte meg Günter Schulze. A Bosch elektromos kéziszerszám forgalma 2005-ben világszerte 6 százalékkal, 2,7 milliárd euróra nőtt, míg a cégcsoport a 2005-ös üzleti évben 41,5 milliárd eurós forgalmat ért el, ebből a magyarországi gyárak árbevétele 763 millió euró volt.