S&P: negatív vizsgálat alatt a BorsodChem

MTI
2006.07.10. 19:22

Negatív kihatású figyelőlistára vette hétfőn a BorsodChem Rt. "BB" szintű, befektetési kategória alatti hosszú futamú cégadósi besorolását a Standard & Poor's, a Permira befektetési társaság részéről a magyar vegyipari csoportra érkezett átvételi ajánlatra hivatkozva.

A világ legnagyobb hitelminősítőjének londoni bejelentése szerint a lépés tükrözi a cég azon aggályát, hogy a tranzakció megvalósulása esetén a BorsodChemre potenciálisan nagyobb adósságteher nehezedne, mivel a Permira esetleg a csoportra terhelt új hitelekből fedezheti a vásárlást.

Az S&P ismertetése szerint a Permira tárgyalásokat kezdett a BorsodChem főrészvényeseivel 52 százaléknyi részesedésük megvásárlásáról, részvényenként háromezer forintos (10,70 eurós) áron. A BorsodChem bejelentette azt is, hogy a Permira nyilvános ajánlatot akar tenni az összes többi részvényre, azonos áron.

A figyelőlistás státus kimenetele akkor dől el, amikor az átvételi folyamat részletei világossá válnak, főleg az, hogy a tranzakció mekkora többlethitellel jár, áll az elemzésben.