Nőtt a befektetési alapok vagyona

MTI
2006.07.11. 14:13

A befektetési alapok összvagyona júniusban 0,1 százalékkal nőtt, 2084 milliárd forintra emelkedett a május végi 2081 milliárd forintról - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) az MTI-vel.

A legdinamikusabb növekedést júniusban a garantált alapok érték el, ezekbe 23 milliárd forint friss tőke érkezett, míg a kötvényalapokból több mint 39 milliárd forintot vontak ki a befektetők. Tovább bővültek az ingatlanalapok is, amelyek vagyonuk nagysága alapján június végén már a második legnagyobb csoportot képviselik a pénzpiaci alapok után, megelőzve a kötvényalapokat.

A pénzpiaci alapokba júniusban 3 milliárd forint új befektetés érkezett, a hozamok pedig további 2,2 milliárd forinttal növelték a vagyont. A pénzpiaci alapok vagyona egy hónap alatt összességében 0,8 százalékkal nőtt, június végén 677 milliárd forintot tett ki.

Az ingatlanalapokban június végére 425 milliárd forintnyi vagyon halmozódott föl. A 2,2 százalékos havi bővülésből közel 6 milliárd forint volt a friss tőke, az alapok teljesítménye pedig 3,2 milliárd forintot tett ki.