Megduplázódott az internetes utazásszervezések száma

MTI
2006.07.12. 09:21

Az interneten történő szállásfoglalási és utazásszervezési piacon mintegy 30-40 százalékos részesedéssel bíró C-travel.hu portál működtetőinek becslése szerint egy év alatt a kétszeresére, 6-7 ezerre nőtt az internetes ajánlatkérések száma Magyarországon - mondta Erdős Ákos, a portált működtető Confhotel-Net Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Hozzátette: ez év júniusára a honlapjukon keresztüli utazásszervezési ajánlatkérések száma elérte a kétezret, aminek 50-60 százalékából lesz megrendelés, s ez mintegy 150 millió forintos értéket képvisel. Az átlagos megrendelések 50 ezer forintot tesznek ki, minden hatodik megrendelő üdülési csekkel fizet.

Az ügyvezető szerint a nyugat-európai és amerikai adatok azt mutatják, az interneten keresztül történő utazásszervezések adják az összes utazási megrendelés 80 százalékát, míg Magyarországon ez az arány mindössze 10-15 százalék.

Kiemelte: az internetes utazási megrendelések 70 százalékát az akciós ajánlatok teszik ki, amelyekre a szállodák, wellnesscentrumok a listaárhoz képest 30-40 százalékos kedvezményt nyújtanak.