Kóka bejelentette a Morgan Stanley érkezését

Portfolio
2006.07.18. 11:11
A GKM mai sajtótájékoztatóján fény derült a hetekig titkolt, de sokak által már sejtett nemzetközi pénzügyi szolgáltató kilétére, aki Magyarországra telepíti szolgáltató központját. Kóka János gazdasági miniszter ma bejelentette, hogy a Morgan Stanley Budapesten hozza létre Üzleti Szolgáltató és Technológiai Központját a New York-i központok támogatására.

A Morgan Stanley ősszel kezdi meg működését és 2009-re már 450 főt fog foglalkoztatni. Büszke vagyok és optimista, hogy nagy jelentőséggel bíró társaságok a régióból Magyarországot választják, mondta Kóka János. A miniszter elárulta, hogy a relációs stratégiával kívánnak jelentős méretű társaságokat hazánkba vonzani, hogy Magyarország elsőszámú szolgáltató központtá váljon Európában.

Eileen Murray, a Morgan Stanley Global Operatins and Technology vezetője elmondta, hogy hosszú kiválasztási folyamat eredményeként, több száz lehetőség közül esett Magyarországra a választás. Szeretnénk azon embereket magunkhoz vonzani, akik a minőség és képesség terén a legjobbak , mondta Jonathan Chenevix-Trench, a Morgan Stanley International vezetője.