Új szereplő az utalványpiacon

MTI
2006.07.25. 09:24

Új utalvány-kibocsátó és forgalmazó cég kezdte meg működését Pannon Tikett Kft. néven. Kabai Tibor, a Pannon Tikett ügyvezető igazgatója elmondta: a cég az indulás évében még nem tervez nyereséget, de jövőre összesen több mint 400 millió forint bevétellel és 70 millió forintot meghaladó adózás előtti eredménnyel számol.

Az ügyvezető igazgató közölte: a magyar tulajdonban lévő, 50 millió forint alaptőkével februárban indított cég első terméke a magyarországi Volksbank Zrt.-vel közös, a napokban piacra kerülő Visa Ételkártya. A bankkártya Kabai Tibor szerint a hagyományos étkezési utalványnál gazdaságosabb formája a munkáltatók által adómentesen adható támogatásnak. Hozzátette: a dolgozó kap egy Visa bankkártyát, amelyen jóváírják a munkáltató által átutalt összeget, és amellyel a bankkártya-elfogadó élelmiszerüzletekben, éttermekben lehet fizetni.

Kabai Tibor kiemelte: a hagyományos hidegétel utalványt kiváltó új rendszer egyszerűbb adminisztrációval jár a cégeknél, és a kereskedelmi elfogadóhelyeknél, továbbá az alkalmazottak számára is előnyösebb megoldás a bankkártya használata.