Ferihegyi taxi-beszerzés 1,2 milliárd forintért

MTI
2006.07.26. 15:16
Egy éven belül mintegy 1,2 milliárd forintért vásárol személygépkocsikat a ferihegyi taxitender győztese, a Zóna Service Konzorcium - közölte Veres István, a konzorciumi tagok képviselője.

A konzorcium tagjai a pályázati ajánlatban vállalták, hogy egy éven belül 200-ra bővítik a 150 darabos flottát és fél évesnél régebbi gépkocsi nem lesz köztük. A reklámcélból szolgálatba állítandó 10 angol taxit már megrendelték, azok három hónap múlva megérkeznek.

A konzorcium tagjai 20 millió forint jegyzett tőkével Zóna Service néven részvénytársaságot alakítanak augusztus 15-ig. A társaságban 25 százalékot meghaladó tulajdona az EURO TAXI Bt.-nek és az Airport Security Kft.-nek lesz, a többi részvényen pedig az irodaszer-forgalmazással foglalkozó Office Service Concept Kft., az UTAXI Bt., a Petrányi-Autó Kft., a NEXT Auto Kft. és Szakál József egyéni vállalkozó osztozik.

"A gépkocsik beszerzését több forrásból biztosítjuk" - válaszolta az MTI-nek Veres István arra a kérdésre, hogy a két, a konzorciumban részt vállaló autóforgalmazó cég lesz-e a 172 darab Ford Mondeo és a 28 darab Opel Zafira szállítója.

A Zóna Service Kft. várható éves árbevételét Veres István nem kívánta közölni. Csak annyit mondott, hogy 2008-ban már nyereséget várnak a vállalkozástól.

A ferihegyi taxi-szolgáltatásra kiírt tender július 20-án zárult. A nyertes ajánlattevővel a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. négy plusz egy évre szerződik. Az új rendszerű szolgáltatás augusztus 15-től működik, és a viteldíjak átlagosan 31 százalékkal mérséklődnek az ajánlatban vállalt árak alapján.