Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Zwack: 892 millió forint profit

MTI
2006.07.27. 09:41
A Zwack Unicum Nyrt. áprilisban kezdődött üzleti évének első három hónapjában 7,175 milliárd forint bruttó árbevétel mellett 892 millió forint adózás előtti nyereséget ért - közölte a társaság csütörtökön a BÉT honlapján közzétett, nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint készült gyorsjelentésében.

Az árbevétel 22,1 százalékkal nőtt az előző üzleti év első negyedévéhez képest, a nyereség 12,6 százalékkal visszaesett. A Zwack Unicum ingatlanértékesítésből származó egyszeri, 452 millió forintos tételt számolt el az előző üzleti év első három hónapjában. Ezt a tételt nem számítva az első negyedévi profit 56,9 százalékkal haladta meg az idén a tavaly április-júniusit.

A Zwack Unicum a gyorsjelentés szerint a kiváló első negyedévi eredmények ismeretében sem kívánja felülvizsgálni éves üzleti tervét, bár a kormányzati megszorító intézkedések következményeként jelentősen csökkenhet a lakosság fogyasztása.

Frank Odzuck vezérigazgató a társaság június végi közgyűlését követően arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a 2006/07 üzleti évben - az IFRS szerint - 28,1 milliárd forint bruttó árbevételt és 2,901 milliárd forint adózás előtti nyereséget vár a Zwack Unicum.

A Zwack részvényekkel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában kereskednek. A részvény a szerdai kereskedést 11.850 forinton, az előző napival megegyezően zárta, mindössze 237 ezer forintos forgalomban. Az elmúlt 52 hétben a papír árfolyama 9.400 forint és 12.400 forint között mozgott.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.