Miniszterelnöki megbízott lett Kolber István

MTI
2006.07.27. 19:43

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megbízásából Kolber István foglalkozik augusztus elsejétől a taszári repülőtér fejlesztésével - tudatta közleményben az MTI-vel csütörtökön a Kormányszóvivői Iroda.

Kolber István "elsősorban a taszári repülőtér fejlesztéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány és a befektetői dokumentum elkészítésével kapcsolatos feladatokat látja el, illetve részt vesz a befektetőkkel való egyeztetési folyamatban. Munkájáról rendszeresen, legalább havonta tájékoztatja a kormányfőt". Kolber István a megbízás alapján minden, a feladat elvégzéséhez szükséges információt megkérhet, és megkapja a megfelelő szakmai segítséget is az érintett szervezetektől - írja a közlemény.

A dokumentumból az is megtudható, hogy a kormánymegbízottnak titkársága nem lesz, munkájáért nem kap semmilyen juttatást.

Kolber István az előző Gyurcsány-kormány regionális fejlesztésért felelő tárca nélküli minisztereként foglalkozott a taszári repülőtér fejlesztésével. Miniszterként korábban úgy nyilatkozott: a második Nemzeti Fejlesztési Terv előkészítése, tervezése kapcsán újabb lehetőségek nyíltak a taszári repülőtér számára, fejlesztése beépül az Új Magyarország programba.