Vilma
-7 °C
4 °C

Megspóroltak 3,2 milliárd forintot

MTI
2006.08.01. 09:18

Azok a munkáltatók, akiket az adóhatóság rajtakapott a színlelt foglalkoztatáson, hétfőig jelenthették be büntetlenül, hogy felszámolták a jogellenes helyzetet. A színlelt szerződések megszüntetésére, illetve átalakítására vonatkozó moratórium június végén járt le, addig lehetett következmények nélkül átalakítani, illetve megszüntetni ezeket a jogviszonyokat.

Azoknak azonban, akiket az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal már lefülelt, nem volt elég június végéig felszámolniuk vagy átalakítani e szerződéseket, hanem ennek tényét július 31-ig jelenteniük is kellett az adóhatóságnak. Ez volt a feltétele annak, hogy mentesüljenek a határozatban megállapított adó- és társadalombiztosítási kötelezettség alól.

Az adóhatósághoz június végéig 158 foglalkoztató tett bejelentést színlelt szerződésről, összesen 3,5 ezer foglalkoztatottra vonatkozóan.

A foglalkoztatók a bejelentéssel 3,2 milliárd forint adóhiány és szankció (késedelmi pótlék, adóbírság, mulasztási bírság) megfizetése alól mentesülnek, ha az adóhatóság az utóellenőrzés során mindent rendben talál.

A színlelt jogviszonyt a sajtón és előadóművészi körön kívül nagy számban alkalmazták az iparban és a kereskedelemben, de találkozni lehetett vele egyebek között a vendéglátás, oktatás, mezőgazdaság vagy az egészségügy területén is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.