Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Feljelentették a Gazpromot és a Sonatrachot

MTI
2006.08.08. 14:10

Az olasz kormány kedden följelentette az Európai Bizottságnál az orosz Gazpromot és az algériai állami Sonatrach olaj- és gázipari vállalatot azzal a gyanúval, hogy kettejük exportcsere-megállapodása árthat az európai fogyasztóknak.

A megállapodás növeli a függést a korlátozott számú gázellátótól, és az árak emelkedéséhez vezethet, írta az olasz ipari miniszter az EU energiaügyi biztosához intézett levelében. Az EU-bizottság részéről egyelőre annyit mondtak, hogy figyelik a Gazprom-Sonatrach együttműködést.

A két cég pénteken írt alá emlékeztetőt arról, hogy együttműködnek exportcserében egymás vevői számára, együtt alkudnak földgázra harmadik országokban, és együttműködnek a cseppfolyósított földgáz piacán is, ahol a Sonatrach vezető helyzetben van.

Az olasz ENI olajtársaság nem siet beengedni az orosz állami többségű Gazprom gázmonopóliumot a gázforgalmazás olaszországi piacára, illetve annak fejében stratégiai partnerséget szeretne magának, hangsúlyozta hétfőn az ENI elnöke, Paolo Scaroni, a Vedomosztyi című orosz lapnak nyilatkozva.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!