Még e hónapban tőzsdére megy a Bookline.hu

MTI
2006.08.11. 15:41

A Bookline.hu augusztus folyamán adja be kérelmét a tőzsdei bevezetésre, és reményei szerint augusztus végén foroghatnak a cég papírjai a tőzsdén. Részvénykibocsátást az idén nem terveznek - mondta Dietrich Tamás, az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó cég vezérigazgatója pénteken. A tőzsdei bevezetés céljairól kiemelte: a cég ismertségét növeli a tőzsdei jelenlét, valamint hosszabb távon tőkebevonást is terveznek új részvények kibocsátásával.

A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Zrt. a cég tőzsdei bevezetésére 12,5 millió forint támogatást nyert a GKM pályázatán, amelyet a tavaly augusztus végén 100 millió forintos keretösszeggel hirdettek meg tőzsdére lépő cégek segítésére. A támogatás a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos szakértői és jogi költségek 50 százalékát érheti el, és utólagos finanszírozással történik. A cég tőzsdére kerülésének költsége mintegy 30 millió forint.

Dietrich Tamás elmondta: a Bookline.hu Zrt. 2005-ben 600 millió forint árbevételt ért el. Az árbevétel az idei év első félévében meghaladta az 500 millió forintot, és 2006-ra másfél milliárd forintra nő, míg a következő években legalább 50 százalékkal emelkedik a tervek szerint. A vezérigazgató hozzátette: a keletkező nyereséget főleg terjeszkedésre fordítják, 2006-ra 10 millió, míg jövőre 100 millió, 2008-ra 200 millió forint profitot tervez a vállalat.