Árpád
-1 °C
9 °C

E.ON-Mol-verseny a biztonsági gáztárolóért

MTI
2006.08.18. 13:02

A Mol és az E.ON Földgáz Storage Zrt. vehet részt a biztonsági gáztárolók létesítésére kiírt tender második fordulójában - közölte a tendert kiíró MSZKSZ Biztonsági Földgáztároló ZRt. pénteken. A társaság közleménye szerint az első szakaszban a "Részvételi Felhívás és Dokumentáció" című pályázati füzetet három társaság - az RWE ENERGY Kft., a Mol Nyrt. és az E.ON Földgáz Storage Zrt. - vásárolta meg.

Az előminősítési-részvételi szakaszra jelentkezést a Mol Nyrt. és az E.ON Földgáz Storage Zrt. nyújtott be. Az MSZKSZ Biztonsági Földgáztároló ZRt. igazgatósága csütörtökön kihirdetett döntésében megállapította, hogy mindkét társaság részvételi jelentkezése érvényes, a cégek alkalmasak az ajánlattételi szakaszban történő részvételre, továbbá hogy az eljárás előminősítési-részvételi szakasza eredményesen zárult.

A földgáz biztonsági készletezéséről április 1-jétől hatályos törvény alapján az MSZKSZ-nek legkésőbb 2010-ig legalább 1,2 milliárd köbméter mobilgázt kell biztonsági készletben tartani. A következő pályázati fordulóban a tároló megépítésére várják a jelentkezőket. A harmadik lépés a tároló feltöltésére kiírandó tender lesz, úgy, hogy magának a feltöltésnek legkésőbb 2010 teléig meg kell valósulnia.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.