Jövő héten lesz M7-győztes

MTI
2006.09.01. 14:03

A Nemzeti Autópálya (NA) Zrt. a jövő hét közepére tervezi az M7-es autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakaszának építésére kiírt tender eredményhirdetését - közölte Béni Gyöngyi, a társaság szóvivője az MTI-vel pénteken. Hozzátette: tekintettel a folyamatban lévő közbeszerzési eljárásra a kiíró az eredményhirdetés előtt egyéb információt nem adhat.

A Világgazdaság értesülése szerint az osztrák-magyar Porr-Viadom-Terrag-Asdag konzorcium híján az összes pályázót kizárták az M7-es tenderen, amely a 36,5 kilométeres szakaszt 43,7 milliárd forintért építi meg. Ez kilométerenként 1,2 milliárd forintot jelent, ami lényegesen alatta van a beruházás 70 milliárd forintos irányárának számító úgynevezett mérnökárnak.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter augusztus 9-én visszaküldte a Nemzeti Autópálya (NA) Zrt.-nek az M7-es autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakasza megépítésére kiírt tender nyertesére tett javaslatát. A miniszter egyben felkérte a cég vezetését, hogy független jogi és műszaki szakértő bevonásával vizsgálja meg az újra beadott pályázatokat, és ennek megfelelően hozza meg felelős, végleges döntését. Az NA Zrt. szerint az eljárás csúszása nem hátráltatja a tervezett 2008. májusi átadást.