Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Gyárat épít Szentpéterváron a Mitsubishi

MTI
2006.09.04. 16:29

A japán Mitsubishi autó-összeszerelő üzemet tervez létesíteni Oroszországban, s a lehetséges helyszínek közül valószínűleg Szentpétervárt fogja választani - írta hétfői számában a Kommerszant. A japán autóipari csoportnak Kaluga önkormányzata is felajánlott egy területet - a Moszkvához közeli térségben a Volkswagen létesít üzemet -, a Mitsubishi számára azonban kedvezőbbnek tűnik a szentpétervári telephely, mert ott a Toyota és a Nissan is akar autógyárat, s ez kedvez a beszállítói kör kialakításának.

A beruházásról konkrét adatok még nem állnak rendelkezésre, a Mitsubishi szóvivője a nyáron azt nyilatkozta, hogy akkor vágnak bele egy gyár építésbe, ha az eladott autók száma meghaladja a 90 ezret. A Mitsubishi tavaly 55 000 autót adott el az orosz piacon.

Az orosz autópiacon igen éles a verseny, s egyelőre az importált autók uralják a terepet. 2005-ben összesen 22 milliárd dollárt költöttek autóvásárlásra Oroszországban, ennek több mint a felét külföldi autókra. Becslések szerint tavaly 1,84 millió gépkocsit értékesítettek Oroszországban, az import 60 százalékkal nőtt, 563 ezerre.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.