Ágnes
-13 °C
0 °C

GKM-támogatás tőzsdézéshez

MTI
2006.09.12. 15:55

A gazdasági minisztérium 100 millió forintos keretösszeggel pályázatot írt ki a tőzsdére készülő vállalkozások támogatására. A keretösszeg más forrásból kiegészíthető, amennyiben az indokoltan szükséges. A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, amely egyrészt nagyobb rugalmasságot biztosít a cégeknek, másrészt bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a tőzsdei bevezetés igazolt költségeinek 50 százaléka, de maximum 100 ezer euró (jelenlegi árfolyamon mintegy 27 millió forint). A támogatásra az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában székhellyel rendelkező gazdasági társaságok pályázhatnak, ha csatlakoztak a Tőzsdeképes Cégek Klubjához.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvények 2007. június 1. napjáig bevezetésre kerüljenek a Budapesti Értéktőzsdére, és a társaságok vállalják, hogy a bevezetést követően legalább 2 évig a tőzsdén maradnak. A pályázatokat 2006. november 17-ig folyamatosan lehet beadni, az elbírálás is folyamatos.

A GKM másodszor hirdet pályázatot a tőzsdére készülő cégek támogatására. A 2005-ben meghirdetett pályázaton négy cég, az Állami Nyomda, a TvNetWork, a Bookline, és a Genex nyert el támogatást, amelyek közül az első három tőzsdei bevezetése már sikeresen meg is történt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.