Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kötvényt bocsát ki az OTP a bankvásárlások finanszírozására

2006.09.13. 17:53

A folyamatban lévő bankakvizíciók finanszírozására az OTP Bank EMTN (European Medium Term Note - európai középtávú) programja keretében szeptember 12-én 300 millió euró (1 EUR = 273,75 HUF) névértékben fix kamatozású alárendelt kölcsöntőke kötvényt bocsátott ki - tette közzé a hitelintézet szerdán, a BÉT honlapján.

A bank ezt megelőzően - augusztus 30-án - felújította devizaalapú kötvényprogramját, és a program keretösszegét egymilliárd euróról 3 milliárd euróra emelte. A 300 millió eurós pakettet 2006. szeptember 19-i értéknappal és 2016. szeptember 19-i lejárattal bocsátották ki, névértéken. A kötvény kamata 5,27 százalék, kamatot évente fizet. A kötvényeket bevezetik a luxemburgi tőzsdére.

A befektetők körében sikeres kibocsátást (az elfogadott mennyiséghez képest több mint 40 százalékos túljegyzés volt) a Calyon és a Citigroup szervezte. Az OTP Bank az idén hat bankot vásárolt külföldön, az MTI összesítése szerint összesen 1,295 milliárd euróért, az akvizíciók közül eddig a szerbiai Niska banka tranzakció zárult le.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!