Piroska
-10 °C
1 °C

Esküt tettek a vámnyomozók

MTI
2006.09.15. 12:34

Mintegy 120 új vámnyomozó tett esküt pénteken Budapesten. Az új nyomozók elsősorban belső átcsoportosítással, illetve a Nemzeti Nyomozóirodától, a gazdasági rendőrségtől kerültek át a vám- és pénzügyőrség állományába, a szeptember 15-től kibővült vámnyomozói jogkör feladatainak ellátására.

Veres János pénzügminiszter meggyőződésének adott hangot, hogy a vámnyomozók teljesítik a kormány elvárásait: aki bűnt követ el, kapja meg büntetését, ám amit ennél is fontosabbnak nevezett, az állam minél nagyobb arányban jusson hozzá ahhoz a bevételhez, amivel a bűnözők megkárosították. Utalt arra, hogy az idén az adónemek 90 százalékában minden hónapban teljesültek a bevételi elvárások.

Nagy János országos vámparancsnok kiemelte, hogy a testület történetében mérföldkő az adó nyomozati jogkör kiszélesítése, és kizárólagossá tétele. Bencze József a vám- és pénzügyőrség nyomozati főigazgatója elmondta, hogy péntektől a testület mintegy 3500 folyamatban lévő büntetőügyet vett át a rendőrségtől, ezért indokolt volt a nyomozószolgálat humán és technikai megerősítése.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.