Ágnes
-11 °C
-4 °C

Budapest jobb, mint Prága vagy Bécs

MTI
2006.09.29. 15:27

Budapest és Prága is megelőzte Bécset azon a ranglistán, amelyet több mint félezer topmenedzser kikérdezésével állított össze a Cushman és Wakefield nemzetközi tanácsadó cég az európai nagyvárosok gazdálkodási vonzerejéről.

A Der Standard című liberális osztrák napilap pénteki számában adott hírt arról, hogy a Cushman és Wakefield egy közvélemény-kutató céget bízott meg a vélemények összegyűjtésével, amelyek alapján London került a legkedvezőbb gazdálkodási viszonyokat biztosító nagyvárosok listájának az élére.

Az osztrák napilap szerint a körkérdésben meghatározott 12 kritérium közül a brit főváros hétnek felelt meg maradéktalanul, közöttük olyanoknak, mint a felvevőpiachoz való könnyű csatlakozás, a minőségi személyzet, a jó nemzetközi szállítási összeköttetés, a korszerű távközlés, valamint az alkalmazottak jó idegennyelv-ismerete. A lista második helyére Párizs került, majd Frankfurt következik.

Bécs a megelőző évhez hasonlóan idén is a 23. helyre került, míg közvetlenül előtte Budapest áll, Prága viszont a 13. helyen. A híradás szerint az osztrák főváros besorolását mindenekelőtt a megfelelő irodaterült hiánya magyarázza. A legnagyobb gazdálkodási érdeklődést kiváltó nagyvárosok 33-as listájának a végén Moszkva, Athén és Oslo áll a Der Standard szerint.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.