Folyik a kormányzati ingatlanok értékbecslése

MTI
2006.09.29. 17:07

Folyamatosan végzi a pályázaton kiválasztott Immo-Bill Rt. és a Reorg Rt. alkotta konzorcium a 250 millió forint feletti kormányzati ingatlanok értékbecslését - mondta az MTI-nek Barna István, az Immo-Bill Rt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató elmondta: nem tudják, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vagyonkezelésébe tartozó kormányzati ingatlanok közül melyik meghirdetése aktuális, egymás után intézik a nagy értékű ingatlanok értékbecslését. Az első ingatlanra vonatkozó dokumentációt jövő héten küldik el véleményezésre a KVI-nek, de már a többi is készül.

Hozzátette: év végéig kell a 30 ingatlan értékét felmérniük, elkészíteni a 40-50 oldalas dokumentumot. Ismertetése szerint az értékelés keretében egyebek mellett a városrendezési szabályokat, az épületek fizikai kondícióját, a végzett felújításokat és ezeknek az ingatlan értékére gyakorolt hatását, a parkoló-, illetve garázskialakítási lehetőségeket vizsgálják. Emellett ismertetik a műemléki korlátozásokat, valamint a funkciók megváltoztatásához szükséges engedélyeket.