Vilma
-7 °C
4 °C

Méltányos a Genesis ajánlata

MTI
2006.10.09. 15:48

A Novotrade igazgatósága által felkért független szakértő méltányosnak ítélte a Genesis Invesment Management 477 forinton tett nyilvános vételi ajánlatát a Novotrade részvényeire; korábban az igazgatóság nem javasolta az ajánlat elfogadását.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn közölt értékelés szerint a Senex Consulting Könyvszakértő és Tanácsadó Kft. pénzügyi szempontból méltányosnak ítéli az ajánlatot, feltételezve, hogy a Novotrade működésében nem következik be számottevő változás a nyilvános ajánlat megtételekor meglévő állapothoz képest.

A Novotrade igazgatósága korábban nem javasolta az ajánlat elfogadását, azzal az indokkal, hogy bár az ajánlati ár a saját tőke egy részvényre jutó összegének közelében van, figyelembe kell venni, hogy a társaság papírjainak piaci ára az elmúlt időszakban növekvő tendenciát mutatott és azt, hogy a napelemgyártó vállalatok piaci értéke nemzetközi szinten magas. Az igazgatóság szerint várható, hogy a tervezett beruházásuk - az új napelemgyártó üzem - létrejöttével a részvények árfolyama jelentősen növekedni fog.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.