Mária
-6 °C
-2 °C

Nem privatizálják a HungaroControlt

MTI
2006.10.17. 16:38

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat gazdasági társasággá történő átalakítása szükséges, privatizációja nem, semmiféle érdek nem fűződik hozzá - hangsúlyozta Podolák György az Országgyűlés gazdasági bizottsága albizottságának keddi ülésén.

A légiközlekedésről szóló törvény módosítását - Lakos Imre SZDSZ-es képviselővel - benyújtó szocialista képviselő az albizottsági ülésén elmondta, hogy a szocialista frakció is támogatja a HungaroControl tartós állami tulajdonban maradását célzó ellenzéki felvetést. Ennek érdekében kezdeményezik a privatizációs törvény módosítását úgy, hogy a HungaroControl a tartósan állami tulajdonban maradó cégek közé kerüljön.

Az ülésen az átalakítás szükségességét bemutató Székely Zoltán a HungaroControl átalakítási projekt vezető-helyettese példaként említette, hogy az EU-ban Nagy-Britannia kivételével valamennyi országban állami tulajdonban maradtak a légiforgalmi szolgálatok.

A jelenleg költségvetési intézményként működő szolgálat gazdasági társasággá alakítását a Légiforgalmi Irányítók Független Szakszervezete (LIFSZ) is támogatja, ezt az ülésen Bíró Gábor, az érdekképviselet elnöke jelentette ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.