Téli menetrendre vált a Malév

Index
2006.10.26. 10:09

A Malév téli menetrendje október 29-én, a hónap utolsó vasárnapján 00.00 órakor lép életbe, a nyári-téli időátállással egy időben. A Bangkokba közlekedő járat idén első alkalommal - az előző évhez képest már két héttel korábban - november 15-én felszáll. A nemzeti légitársasággal utazók novemberben heti két alkalommal, decembertől pedig hetente háromszor juthatnak el a Távol-Keletre. A szokásos menetrend szerint alakul a tengerentúli járatok forgalma, New Yorkba heti négyszer, Torontóba heti háromszor repülnek a Malév B767-200 ER típusú gépei.

A legtöbb menetrend szerinti járatát, szám szerint naponta ötöt Amszterdamba üzemelteti a légitársaság. Ugyancsak napi öt járatot kínál a Malév Londonba. Temesvárra sűríti járatainak számát a légitársaság, október 29-től már napi két Malév-gép biztosítja az összeköttetést a romániai várossal. Európa legfiatalabb fővárosába, Podgoricába hetente háromszor, Marosvásárhelyre hetente hatszor közlekednek a légitársaság járatai. A nyári szezonális célállomásokra közlekedő járatok, - Dubrovnik, Split, Burgasz, Malaga - a téli időszakban szünetelnek.

A Malév téli menetrendjének egyik újdonsága, hogy a nyáron Tel-Avivba indított heti két plusz járata a téli menetrendben is megmarad, így hetente, továbbra is összesen kilenc alkalommal repülnek a légitársaság repülőgépei Magyarország és Izrael között.