Albán jogosítványokat gyárthat az Állami Nyomda

MTI
2006.10.30. 16:29

Az Állami Nyomda a Bull Magyarország alvállalkozójaként újabb, 100 millió forint értékű szerződést kötött az albán biometrikus vezetői engedély további gyártására és az albán hatóságok által működtetett kártyamegszemélyesítői rendszer kapacitásának bővítésére - tájékoztatta az Állami Nyomda hétfőn az MTI-t.

Korábban is az Állami Nyomda gyártotta a korszerű okmánybiztonsági megoldásokat alkalmazó albán vezetői engedélyt, a múlt évben a mostanihoz hasonló összegű megrendelést teljesített. A most elnyert megbízás nem a korábbi szerződés meghosszabbítása, hanem egy újabb tendert nyert el a cég.

A Bull Magyarország azért választotta partnerének az uniós előírásoknak megfelelő kártyaokmányokat is gyártó Állami Nyomdát, mert nemcsak biztonsági kártyák előállításában, megszemélyesítésében van tapasztalata, hanem az adatfelvételhez szükséges formanyomtatványokat és szoftvereket is szállítja.

A cég árbevételének mintegy harmadát teszi ki a kártyagyártásból származó árbevétel Zsámboki Gábor, a cég kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese tájékoztatása szerint.