Esés a tőzsdén

Portfolio
2006.11.14. 17:08
A délután során megjelent kedvező amerikai makrogazdasági adatok hatására bár nemzetközileg optimista hangulat tört ki, melynek következtében a BUX ismét pozitív tartományba tudott lépni, azonban gyorsan múló optimizmusról volt szó és az eladók túlsúlyának köszönhetően végül 0,3 százalékos csökkenéssel 23,408 ponton fejezte be a napot a pesti börze mutatója.

A mai napon megérkeztek az utolsó gyorsjelentések is, melyek közül a legnagyobb figyelmet természetesen az OTP kapta. A társaság rekord negyedéves eredményt tett közzé, melyre menetrendszerűen érkeztek meg a profitrealizálások, melynek következtében a bankpapírok az átlagost meghaladó, 2,1 millió darabos forgalom mellett 1,5 százalékot veszített értékéből. Eközben szektortársa, az FHB a privatizációtól hajtva 9,9 százalékos pluszban, 1910 forinton fejezte be a napot.

A tegnapi napon a várakozásokat jóval felülmúló negyedéves eredményt közzétevő MOL a mai napon 0,9 százalékkal 21 810 forintig értékelődött fel, miközben a gyógyszergyártók ismét lefelé vették az irányt. Az Egis átlagosnak megfelelő, 40 ezer darabos forgalom mellett 1,7, a Richter 1,4 százalékot esett.