A Wallis-cégek tőzsdére mennek?

MTI
2006.11.21. 13:02

A Wallis Csoport az idén 3,5-4 milliárd forint üzemi eredményt és 70 milliárd forint feletti árbevételt tervez - közölte Gansperger Gyula, a csoportot összefogó társaság, a Wallis Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A csoport tavaly 2,667 milliárd forint üzemi eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 3,2 milliárd forinttal, míg árbevétele 61,5 milliárd forintra csökkent a 2004-es 1,3 milliárd forintról.

A csoport az elmúlt másfél-két évben belső átszervezést hajtott végre, részben cégeket adott el, részben megerősítette a megmaradó vállalatokat. A csoporton belül 67 vállalat működik, a legnagyobb az ingatlanágazat - alapvetően a Wallis Ingatlan -, amely 35-45 milliárd forint várható bevételt produkál az idén.

A tőzsdén való megjelenés kapcsán elhangzott: nem zárják ki a lehetőséget, de inkább valamelyik csoporthoz tartozó cég jelenik majd meg a parketten, semmint a csoportot összefogó vállalat, a Wallis. Döntés azonban nincs az ügyben. Minden rendezetten működő vállalat megjelenhet a tőzsdén, a Wallis részéről ilyen lehet a Graboplast és az ingatlan szegmens valamelyik cége - tette hozzá kérdésekre válaszolva a vezérigazgató.