Beolvad a Pickbe a Délhús

MTI
2006.11.28. 17:20

November 30-ával a Délhús Zrt. beolvad a Pick Szeged Zrt.-be; a társaság Pick Szeged Zrt. néven működik tovább - közölte a Pick vezérigazgatója kedden. Kovács László elmondta: az egybeolvadástól hatékonyabb költségű, érzékenyebb és eredményesebb cég alakuljon ki. Elindul egy szakosodási folyamat a cég négy gyárán belül, amely megszünteti a párhuzamosságokat; minden cég a maga profiljában hatékony és nagyságrendet képviselő gyárrá fog lépni, amely növeli a versenyképességet.

A Pick Szeged Zrt. egyesített társaság jegyzett tőkéje 4 milliárd forint felett lesz, amely megegyezik a beolvadás előtti Pick-alaptőkével. A cégcsoport idén várhatóan mintegy 65 milliárd forint árbevételt ér el, amely az előzetes tervekhez képest is 4-5 milliárd forintos növekedést jelent. Bízik benne, hogy ez a dinamizmus megmarad és jövőre meghaladják a 70 milliárd forintot.

A tranzakcióval egy időben öt szatellitcég, a Délhús-Food Kft., az Inga-Délhús Kft., a Meat Szolgáltató Kft., a Meat-transz Kft. és a Ringa Kereskedelmi Kft. is beolvad a Pickbe, amelyek a Délhús száz százalékú saját tulajdonú kft-i voltak; ezekre a csoport egységesedése miatt már nincs szükség. Létszámleépítést nem terveznek, hiszen a fúziótól a forgalom, valamint a hazai és az export piaci részesedésük növekedését várják, így továbbra is foglalkoztatni tudják a több mint háromezer dolgozót.