Újabb illegális húsüzem Budapesten

2007.03.23. 16:04

Az állategészségügyi szolgálat emberei szerdán nem tudtak bejutni a XVII. kerületben lévő illegális húsüzembe, mivel oda nem engedték be őket, még rendőri kísérettel sem. Így pénteken rendőri segítséggel, házkutatási paranccsal jelentek meg ismét a helyszínen és így jutottak be az illegális húsfeldolgozó üzembe.

Itt a hatósági állatorvosokat - Hajós Ádám szavai szerint - "döbbenetes kép fogadta". A húsüzem egy elhagyott, korábban bezárt strand területén működött. A fővárosi és Pest megyei főállatorvos szerint a higiéniai minimumot sem teljesítették a különböző húskészítmények előállításakor. A hatósági állatorvosok úgynevezett előnyomott műbeleket is találtak különböző cégek emblémáival. Ebbe töltötték volna a húsárút.

Az élelmiszerbiztonsági ellenőrök vizsgálata még tart. A hatósági állatorvosok mintegy három tonnányi húst és húskészítményt foglaltak le, ezek megsemmisítésé is elrendelték. Hajós Ádám elmondta, hogy a szabályok szerint az illegálisan működő húsüzemre maximum hárommillió forintos bírságot szabhatnak ki. Az állategészségügyi vizsgálattal együtt rendőrségi nyomozás is folyik az ügyben.