Ösztöndíjprogramok az MFB-nél

MTI
2007.06.11. 14:44

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság az idén második alkalommal indítja útjára a Mentor Ösztöndíj Programot, amelynek célja, hogy segítse a kiemelkedő képességekkel rendelkező fiatalokat - mondta Gál Péter, a hitelintézet vezető közgazdásza.

A Mentor Program két ösztöndíjas támogatási formát ölel fel: a gyakorlati szakmai munkát segítő Praktikum, valamint az elméleti szakmai tevékenységet segítő Habilitas Ösztöndíjat. A programban csak felsőfokú képzésben résztvevő diákok, hallgatók vehetnek részt.

A Praktikum Ösztöndíj a gazdasági, pénzügyi vonalon tanuló diákok számára nyújt segítséget. Elnyerése nemcsak anyagi támogatással jár, hanem azzal a lehetőséggel is, hogy a hallgatók a gyakorlatban is alkalmazzák az elméletben megszerzett tudást. Lehetőséget biztosít arra, hogy a szakmai gyakorlatukat az MFB-nél töltsék, így megismerjék egy pénzintézet működését, annak minden részterületén.

A bank a Habilitas Ösztöndíjat a humán területen, a művészeti, tudományos területen, vagy az irodalomtudományban kiemelkedő tehetséggel rendelkező fiatalok számára indította el.