Új részvényeket bocsátott ki az Orco

MTI
2007.06.14. 12:00

Séverine Faryjon, a cégcsoport befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy 500 millió eurónyi ajánlat érkezett az új papírokra, így a 1,5 millió darab részvény lejegyzésével 172 millió euró friss tőkéhez jutott az Orco. Az új részvényeket is bevezetik a párizsi Euronext Eurolist-kereskedésbe, valamint a Prágai Értéktőzsde főpiacára, de a társaság kérelmezte a Varsói- és a Budapesti Értéktőzsdére való bevezetést is.

A cég befektetéssel, fejlesztéssel, és vagyonkezeléssel foglalkozik, a cégbejegyzés helye Luxemburg. Közép-Európában 1991 óta vannak jelen. A kezelt vagyon értéke 2006 végén 1,31 milliárd eurót tett ki. A portfolió legnagyobb hányada, 41 százalék Csehországra jut, a németországi részesedés 21 százalék, míg Magyarország részaránya 12, Lengyelországé pedig 11 százalék.

A csoport specialitása, hogy nagyértékű ingatlanokat vásárol, majd felújítja, átalakítja azokat. Budapesten így tett például a volt tőzsdeépülettel, az Andrássy-úti Párizsi Nagyáruházzal. A régióban 2012-ig 8 ezer lakást is fel fog építeni az Orco. A cégcsoportba négy ingatlanalap is tartozik, kereskedelmi-, lakás-, vendéglátási- és iroda portfolióval.