Ukrajnában terjeszkedik a Lukoil

MTI
2001.06.18. 14:07
A Lukoil-Ukrajina a következő két évben újabb száz, saját tulajdonú töltőállomás megnyitását tervezi Ukrajnában - közölte a cég vezérigazgatója, Mikola Kadenyuk a cég zsitomiri részlegének bemutatóján.

Mint mondta, jelenleg ötven töltőállomás működik Ukrajnában a cég neve alatt. Figyelembe véve az odesszai kőolaj-finomító havi 200 ezer tonnás termelését, a Lukoil-Ukrajina 150 töltőállomása maximum 40 ezer tonna üzemanyagot értékesíthet. A cég ötven benzinkútján jelenleg havi 11-12 ezer tonna üzemanyagot értékesítenek.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint a cég a múlt héten mutatta be két újabb kútját, amelyeket nemrégiben nyitottak a Zsitomir-Rivne főútvonal mentén.

Mikola Kadenyuk szerint a Lukoil-Ukrajina az ukrán piac 20 százalékának tartós megszerzésére törekszik. A vezérigazgató szerint a 20 százalék elegendő arány az ukrán piacon, az országban ugyanis hat kőolaj-finomító működik.

A Lukoil-Ukrajina a Lukoil orosz kőolajipari cég ukrajnai leányvállalata. Az odesszai kőolajfinomító 90 százalékban a Lukoil-Ukrajina tulajdona.