Internetes piactérbe fektetett az OTP

MTI
2001.06.18. 14:29
Az OTP Bank Rt. 8 százalékos részesedést vásárolt a Marketline Rt-ben, s így résztulajdonosa lett az internet alapú vállalatközi elektronikus piactérnek. A felek a vásárlás részleteit nem kívánták nyilvánosságra hozni.

A Marketline-t 2000. december 18-án az Axelero Internet Rt., az Accenture, a Compaq Magyarország és az SAP Magyarország alapította. A társaságban az Axelero-nak 52 százalékos, míg a három másik cégnek egyenként 16 százalékos tulajdona volt. A mostani tranzakció során az Axelero megtartotta tulajdoni hányadát, a többi tulajdonos pedig egyenlő arányban adott el részesedéséből.

A 875 millió forint alaptőkével rendelkező Marketline Rt. gazdasági eredményeiről és terveiről Hilt Csaba, a társaság marketing vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére nem adott részletes információkat, csupán annyit közölt, hogy befektetők rövid távú, két-három éves megtérülésre számítanak. Hilt Csaba nem válaszolt arra kérdésre sem, hogy miből finanszírozzák a vállalat tevékenységét és fejlesztéseit.

A közlemény szerint Wolf László, az OTP Rt. befektetésekért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a bank ezzel a befektetéssel hosszú távon meg akarja alapozni jelenlétét az internetes kereskedelemben.