Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Az Egis is indul a Hungaropharmáért

MTI
2001.07.03. 11:19
A Egis Gyógyszergyár Rt. egyik résztvevőként indul a Hungaropharma Rt. 50 százalék plusz egy szavazatnyi részvénycsomagjának értékesítésére kiírt privatizációs pályázaton - közölte a gyógyszergyár a Magyar Tőkepiacban kedden.

Hétfőn a Richter Gedeon Rt. jelentette be, hogy befektetői konzorcium tagjaként részt vesz az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. által kiírt Hungaropharma pályázaton.

A közlemények ugyan nem tartalmazzák, de korábbi információk szerint a Richter, az Egis és a Béres Rt. közös konzorciumot alkotva készült pályázatot benyújtani.

Az ÁPV Rt. május 30-án írt ki nyilvános pályázatot a Hungaropharma 3 milliárd 9 millió 420 ezer forint névértékű, 50 százalék plusz egy szavazatnyi részvénypakettjének értékesítésére. A kiírás szerint a 6,019 milliárd forint jegyzett tőkéjű gyógyszer-nagykereskedelmi társaság 25 százalék plusz egy szavazatnyi részvényét az ÁPV Rt. értékesíti, további 25 százalékra pedig vételi opciót biztosít a nyertes pályázónak. Az eladási folyamat lezárását követően a társaság munkavállalói és menedzsmentje, valamint a gyógyszerészek összesen 25 százalék mínusz 2 szavazat részesedést szerezhetnek a cégben. A jelenleg az alapító ÁPV Rt. százszázalékos tulajdonában lévő Hungaropharma Rt. a gyógyszer-nagykereskedelmi piac mintegy 30 százalékát birtokolja. A Hungaropharma 2000-ben 78,8 milliárd forint árbevételt és 323 millió forint adózás előtti nyereséget ért el.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.