Elmozdították Dunaferres beosztásából Szabó Józsefet, aki egyben a cég sportklubjának elnöke

Index, MTI
2001.07.06. 15:18
Szabó József, a Dunaferr Acélművek Kft. ügyvezetője igazgatója péntektől távozik eddig beosztásából és - közös megegyezéssel - a Dunaferr Rt. operatív termelésirányítási főmérnöke lett - tájékoztatta az MTI-t Eördögh Bertalan, sajtófőnök. Szabó arról ismertebb, hogy ő a több sikeres szakosztályt fenntartó Dunaferr SE elnöke. Ő is tagja annak az Acél XXI. nevű kft.-nek, amely korábban a Dunaferr vagyonkezelését végezte. A szerződést Orbán miniszterelnök nyomására az ÁPV Rt. felbontotta.

A társaság vezetése és Szabó József megállapodtak abban, hogy a részleteket bizalmasan kezelik - tette hozzá Eördögh Bertalan. Az Acéművek Kft. új ügyvezető igazgatója Szücs László, a gazdasági társaság eddigi műszaki igazgatója.

A társaság sajtófőnöke elmondta: a Dunaferrnek történő dolomit szállításokkal kapcsolatosan folytatódik a tények tisztázása, és folynak az egyeztetések. Azok befejezését követően - belátható időn belül - érdemi nyilatkozat várható. A dolomitot, mint ismert, a miniszterelnök apjának cége szállítja.