Az Allianz hamarosan befejezi a Dresdner felvásárlását

2001.07.16. 12:48
A német Allianz AG Holding biztosítási csoport hétfőn közölte, hogy már 92 százaléka van a Dresdner Bankban, a harmadik legnagyobb pénzintézetben, s július 23-áig 95 százalék feletti részesedés megszerzésével befejezi a baráti akvizíciós folyamatot. A tavasszal bejelentett tranzakció 29 milliárd euróra értékeli a Dresdnert.

Az Allianz hivatalosan májusban terjesztette elő barátai ajánlatát, amelyben egy saját részvényt és 200 euró készpénzt ajánlott minden 10 Dresdner-papírért a befektetőknek. Az ajánlat pénteken zárult. Pénteken az Allianz papírja 1,08 százalékos veszteséggel 321 eurón, a Dresdneré 2,33 százalékos eséssel 51,05 eurón zárt; a hétfő délelőtti kereskedésben mindkét részvény előző zárója körül mozgott, minimális veszteségekkel.

A Dresdner a fúzióval kiesik a frankfurti értéktőzsde irányadó Dax-30-as indexéből, miután teljesült az ehhez szükséges, minimum 85 százalékos részvényátvétel. A bankot várhatóan még a héten a Marschollek Lautenschla:ger und Partner AG pénzügyi szolgáltató csoport váltja fel az indexben.