Ágnes
-13 °C
0 °C

Várakozásoknak megfelelő Pannonplast-eredmény

2001.08.07. 09:30
A Pannonplast-csoport 985 millió forint nettó eredményt ért el idén az első félévben, ami 25,6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot - tájékoztatta az MTI-t kedden nyilvánosságra hozott féléves gyorsjelentésében a társaság. Az elemzők 998 millió forintos nyereséget vártak.

A Pannonplast-csoport 15,63 milliárd forint árbevételt ért el, ami 34,6 százalékkal haladja meg a bázisidőszak adatát. A forgalombővülést az előző évi akvizícióval és a kapacitásbővítésekkel magyarázza a Pannonplast. A csoport árbevételén belül az export 5,196 milliárd forint volt, ami mintegy 10 százalékkal elmarad az egy évvel korábbi teljesítménytől. A Pannonplast a visszaesést azzal magyarázza, hogy a 2001-ben érvényes számviteli törvények alapján a magyar vámszabadterületekre történő szállítás már nem minősül exportnak.

A társaság üzleti eredménye az egyéb ráfordítások és bevételeket is levonva 17,9 százalékkal nőtt, így 1,33 milliárd forint volt. A pénzügyi műveletek vesztesége a tavaly június végi 114 millió forintról 50 millió forintra csökkent. A pénzügyi műveletek bevételét növelte a forinterősödés devizahitelekre kifejtett kedvező hatása. Ezt azonban nagyrészt ellensúlyozták a növekvő kamatkiadások. A pénzügyi ráfordításokat magában foglaló vállalkozási eredmény így 1,279 milliárd forint lett, ami 26,3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.