Ambrus
-7 °C
3 °C

Támogatás a járulékterhek enyhítésére

2001.08.07. 16:54
Több mint ezer vállalkozás kap segítséget a Munkaerőpiaci Alapból a 40 ezer forintra emelt minimálbér magasabb járulékterheinek kiegyenlítéséhez a napokban értékelt pályázat alapján - tájékoztatta Székely Judit, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára kedden az MTI-t.

A rendelkezésre álló egymilliárd forintos keretből a kalkulációk szerint körülbelül 250 millió forintot használnak majd fel a megyei munkaügyi központok. A pályázati kiírás szerint azok az ötnél több dolgozót foglalkoztató cégek jelentkezhettek, amelyeknél a társadalombiztosítási járulék két százalékpontos csökkentése nem ellentételezte a 40 ezer forintra emelt minimálbérből adódó járulék-többletterheket. A foglalkoztatási alaprészből idén már támogatásban részesülő cégek nem vehettek részt ezen a pályázaton.

Az elnyerhető támogatás az egy-három hónapnyi járulékkülönbségre nyújt fedezetet. A mértékről a megyei munkaügyi központok vezetői döntenek a helyi munkaügyi tanács véleménye alapján. A viszonylag kevés pályázat miatt valószínű, hogy mindenhol a három hónapos mértékét hagyják majd jóvá. Székely Judit elmondta: szeptemberre a Gazdasági Minisztérium újabb előterjesztést készít a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) részére egy újabb pályázati forduló kiírása érdekében. A korábbi tapasztalatok alapján azt javasolják majd a MAT-nak, hogy ne legyen kizáró ok a foglalkoztatási alaprészből elnyert más jellegű támogatás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.